Soner Aksoy

Editör / Sakarya Üniversitesi

1991 yılında Trabzon’un Araklı İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu köy okulunda, ortaokulu ilçeye bağlı beldede bitirdi. 2010 yılında Trabzon İmam Hatip lisesinden muzun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yerleşti ve beş yıllık lisans eğitimini tamamlayarak 2015 yılında mezun oldu. Lisans eğitimine paralel olarak beş yıl klasik medrese eğitimi aldı. 2015 yılında Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat fakültesine Tefsir Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Anabilim Dalında başladığı yüksek lisans eğitimini 2017 yılında bitirdi. 2017 yılında aynı fakültede Doktora eğitimine başladı. 2018 yılında Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Görevlisi kadrosundan, Sakarya Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tefsir Araştırma görevlisi kadrosuna atandı. Şu an “Haber ve İnşâ Bağlamında Kur’an’da Haberler Olgusu” isimli doktora çalışmasına devam etmekte ve çalışmaları Tefsir, Dil, Belagat, Kur’an Üslubu ve Erken Dönem Tefsir Hareketleri konularına yoğunlaşmaktadır. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.