Betül Özdirek Şahin

Editör / Sakarya Üniversitesi

Betül Özdirek Şahin İstanbul Şişli’de doğdu. Türkan Şoray İlköğretim Okulu’ndan 2005 yılında, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2009 yılında mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. İlahiyat Fakültesi yılları boyunca haricen Arapça alanında okumalarına devam etti. Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’dan kıraat ve makam dersleri aldı. 2014 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi alanında “İbnü’l- Bevvâb Mushafı ve İmlâ Yapısı” başlıklı tezi ile Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı danışmanlığında 2017 yılında tamamladı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir bölümünü kazandı. Prof. Dr. Necmettin Gökkır danışmanlığında Tübitak Projesi kapsamında tezine devam etmektedir. 2018 yılında Öğretim Görevlisi olarak atandığı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevine devam etmektedir.