Rukiye Çelebi

İlmi Redaksiyon / Ahi Evran Üniversitesi

1990 yılında Ankara’da doğdu. İlkokul, orta ve lise öğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. 2009 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 2014 yılında Hitit Üniversitesi’nde birinci olarak tamamladı. 2017 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tefsir Araştırma Görevlisi kadrosuna atandı. 2018 yılında “Ebuʼs-suud ve İbn Kesir Tefsirlerinde Nesh Meselesinin Karşılaştırılması” konulu tez çalışması ile Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora programına başladı. Atandığı fakültede halen araştırma görevlisi olarak görevini sürdürmektedir.