Nurullah Denizer

İlmi Redaksiyon / Uşak Üniversitesi

1982 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde doğdu. İlkokuldan sonra hafızlık eğitimini tamamladı. 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu. Aynı üniversiteye bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2009’da “İbn Cüzeyy’in et-Teshîl li ʿUlûmi’t-Tenzîl Adlı Eserinde Kur’ân İlimlerine Yaklaşımı” başlıklı tezi ile yüksek lisans, 2014’te de “İşârî Tefsirde Zâhir-Bâtın İlişkisi: İsmail Hakkı Bursevî Örneği” başlıklı teziyle doktora öğrenimini tamamladı. 2006-2013 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam-hatip olarak görev yaptı. 2013’te Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak, 2015 yılında da aynı fakülteye Yrd. Doç. Dr. olarak, 2021 yılında da Doçent olarak atandı. Atandığı fakültede halen öğretim üyesi ve dekan yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.