Fatih Tok

İlmi Redaksiyon / Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Erzurumlu bir ailenin çocuğu olarak 1977 yılı sonlarında İskenderun’da doğdu. İlk ve ortaokulu İskenderun’da, liseyi ise İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı’nda 2005 yılında yüksek lisansını, 2015 yılında ise doktorasını tamamladı. Bir süre MEB’de Din Kültürü öğretmeni olarak çalıştıktan sonra, 2010 yılı Ocak ayında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’na öğretim görevlisi olarak atandı. Halen aynı Fakülte’de görevine devam eden Tok’un, tefsir alanında yayınlanmış çeşitli makale, tebliğ ve kitap çalışmaları bulunmaktadır.