Mürsel Ethem

Editör / Pamukkale Üniversitesi

Ahıskalı Mürsel Ethem Özbekistan Cumhuriyeti’nin Gülistan şehrinde doğdu (1981). İlkokul eğitimini Rusya Federasyonu'nun Rostov şehrine bağlı bir köyde yaptı. Orta ve Lise eğitimini Kırgızistan Cumhuriyet'inin Bişkek şehrine bağlı bir köyde tamamladı.  Hafızlığını Kırgızistan Cumhuriyetinin Bişkek şehrine bağlı Araşan köyünde tamamladı. Hafızlık hocaları: Abdullah İşler ve İdris Aktaş. Lisansını Oş Devlet Üniversitesi Araşan Teoloji Fakültesi (Bişkek/Kırgızistan Cumhuriyeti)'de yaptı, 2006 yılında başarıyla mezun oldu. Tez Konusu: “İslam ve Hıristiyan dinine göre Hz. İsa” (Doğumu, Vasıfları ve Terbiye Metodu). Yüksek Lisans: Oş Devlet Üniversitesi Araşan Teoloji Fakültesi (2006). (Araşan Teoloji Fakültesinin Öğrenim süresi 5 (beş) yıl olduğundan ilgili kanun gereği 5. yıl, Yüksek Lisans yerine geçmektedir). Arapça ihtisasını T.C. D.İ.B. İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde 2006-2009 yıllarında 22. dönem programını başarıyla tamamlamıştır. Doktorasını 2013 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yaptı. Tez konusu: "Rus Dilinde Yayınlanan Kur’ân-ı Kerîm Çevirilerininin Çeviribilim Açısından İncelenmesi (Başarılı Bir Rusça Kur’ân Çevirisinin Oluşturulmasına Katkı)". Danışman: Prof. Dr. Salih AKDEMİR. Farklı dillere ve kültürlere merak duymaktadır. İlgilendiği diller: Türkiye Türkçesi (anadili), Rusça (2. anadili), İngilizce, Türkî Diller (Azerice, Kırgızca, Özbekçe, Kazakça, Tatarca), Sami Diller (Arapça, İbranice, Süryanice), Klasik Yunanca.   Evli ve 3 çocuğun babasıdır.