Sakin Taş

Editör / Sakarya Üniversitesi

1987 yılında Siirt’in Kurtalan ilçesinde dünyaya geldi. 2006 yılında açık öğretim lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yerleşti ve dört yıllık lisans eğitimini tamamlayarak 2010 yılında mezun oldu. 2011 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü̈ Tefsir Anabilim Dalında başladığı yüksek lisans eğitimini 2015 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Anabilim Dalında bitirdi. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Riyad’ta dil eğitimi aldı. 2013 yılında Sakarya  Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tefsir Araştırma görevlisi kadrosuna atandı. Şu an “Ahkam Ayetlerinde Hikmet [Razi (ö.606/1210) Tefsiri Örneği]” isimli doktora çalışmasına devam etmektedir. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.