Davut Ağbal

Editör / Amasya Üniversitesi

1981’de Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesinden mezun oldu (2003). G.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Abdülkerim b. Ali el-Irâkî ve Tefsirdeki Metodu” adlı çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı (2006). 2011’de Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Tefsir Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak intisap etti. Doktorasını Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Muhyiddîn İbnü’l-Arabî’de İşârî Tefsir” isimli teziyle tamamladı (2016). Bu süreçte bir yandan da Şubat 2013 itibariyle başlayan İSAM Araştırmacı Yetiştirme Programı kapsamında eğitim aldı. Ekim 2014-Mayıs 2015 tarihleri arasında Ürdün/Amman’da dil ve alan çalışmalarında bulundu. “Molla Câmî Tefsiri -Eleştirmeli Metin, Çeviri” ve “Tertîbu’l-Kur’ân -Kur’ân’ın Âyet ve Sûre Düzeni” isimli çalışmaların yanı sıra özellikle işârî tefsir ve Kur’ân tarihi alanında çalışmalarına devam etmektedir. Hâlen Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.