Mustafa Kara

Editör / Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi

14 Şubat 1976’da Trabzon ili Şalpazarı ilçesi Çetrik Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu köyünde, hafızlığını Şalpazarı Sütpınar Kur’ân Kursu’nda tamamladı. 1995‘te Samsun İmam Hatip Lisesi’nden, 2000’de Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden, 2006’da da Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Haziran 2011’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı’nda “Bireysel ve Toplumsal Açıdan Kur’ân Kıssaları” adlı teziyle Doktorasını tamamladı. 19 Aralık 2018 tarihinde Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tefsir Bilim Dalı’nda Doçent unvanını aldı.

Sütpınar Kur’ân Kursu’nda fahri Kur’ân kursu öğreticiliği ve Sütpınar Yeni Câmii’de vekil imam-hatiplik yaptı (1995). Memuriyete 1996 yılında Şalpazarı Ağırtaş Köyü İlkokulu’nda vekil öğretmen olarak başladı. Giresun Alucra ve Görele ilçelerinde imam-hatiplik yaptı (1997-2003). 2003-2012 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampüs Câmii İmam Hatipliği görevinde bulundu. Fransa Lyon Din Hizmetleri Ataşeliği’ne bağlı Oyonnax’ta din görevlisi olarak çalıştı (2009-2010). Şubat 2012’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Eğitimi Bölümü’ne Yrd. Doç. olarak atandı. Eylül 2012’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde göreve başladı. Kasım 2017’de aynı fakültenin Temel İslâm Bilimleri Bölümü Kur’ân-ı Kerîm Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı’na atandı. Bu fakültede dekan yardımcılığı ve bölüm başkanlığı yaptı. 6 Mart 2018’den itibaren aynı fakültede Dr. Öğr. Üyesi kadrosunda görevine devam etti. 6 Ağustos 2019 tarihinde Doçent kadrosuna atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir.